Instant kávé és capuccino

Granulált kávé jobb, mint a kávézóban? Segítünk elkészíteni!

Szereti a granulált kávét, de valami hiányzik belölle? Mindíg olyan érzése van hogy ez nem az igazi, és a othon készített kávé lehetne jobb is? Igaza van. Sokkal jobb lehetne!

Ha a Dolce Gusto, Tchibo Cafissimo vagy a Nespresso kávéfőzőben készülne az újratölthető kapszulával. Ily módon ízlelheti a finom granulált kávét, amely lágy habbal profi módon van elkészítve. 

Hogyan készítsünk finom granulált kávét?

Hogyan néz ki a maga „kávé rituálisa“? Lehet hogy valahogy így: a kedvenc granulált kávéjábol beleszór a csészébe két kanálnyi kávét. Lehet az koffeinnal, vagy koffein mentes is. Leönti forró vízzel, kb. 90 fokossal. Tesz hozzá egy pár kanál cukrot és izlés szerint még tejet is. Így élvezi a kedvenc kávéját. De ha még szeretné tökéletesíteni a rituálist és a kedvenc kávéját, próbálja meg máshogy!

Használja az újratölthető EKO kapszulát és készítse el a Dolce Gusto, Tchibo Cafissimo vagy a Nespresso kávéfőzőben.

Tulajdonképpen mi az a újratölthető kapszula, másnéven EKO kapszula? A kinézete majdnem ugyan olyan mint a klasszikus kapszula,  amelyet a Dolce Gusto, Tchibo Cafissimo és Nespresso kávégépekbe használ. A vicc bene csak az, hogy ezeket az eko kapszulákat töbszörösen lehet használni és tölteni bármilyen kávéval.

Miért készítsünk instant kávét az EKO kapszulával?

  • Kiválóan finom káve, amelynek az  íze a kávézói kávéra hasonlít.
  • Lágy hab a kávé felszínén.
  • Pénzmegtakarítás! Nem kell a drága kapszulákat vásárolni, amelyek csak egyszeri használatra vannak. Elég egy EKO kapszula, amelyet töbszörösen tudja használni.
  • Nincs kötve a gyártói kínálathoz. Azt fogyasztjon amire pont gusztusa van!
  • Fölöslegesen ne termeljen hulladékot. Ha érdekli a környezetvédelem, ezt biztos, hogy értekeli.
  • A kapszulába olyan kávét adagol amilyent csak akar. Lehet az granulált koffeinos, vagy koffein mentes kávé is. Akár tejszín port is tehet bele, stéviát, vagy bármilyen más összetevőt.

Maguknak is már folyik a nyáluk a finom granulált EKO kapszulával készített kávéra? Akkor essünk neki!

Újratölthető kapszulával készített kitűnő othoni capuccino

capuccino dolce gusto

Azt gondolja, hogy olyan capuccinót mint a kávézóban kap othon nem tud elkészíteni? Téved. Lehet hogy csak nem találta még meg a legjobb receptet. Próbalja ki ezt a receptet az othon készített capuccinóra!

Készítsen elő két EKO kapszulát, a kedvenc kávéscsészét, és persze a Dolce Gusto, Tchibo Cafissimo vagy a Nespresso kávéfőzőt. Az eggyik kapszulát tetejéig töltse meg kedvenc granulált kávéjával. EKO kapszulát zárja le. A másik kapszulát pedig töltse tetejéig tejporral. A Dolce Gusto vagy a Nespresso kávéfőzőbe tegye bele elosször a tejporos újratölthető kapszulát. Válassza a manuális kávé keszítési programot.

Kapcsolja be a kávéfőzőt és engedjen a csészébe egy kicsivel több habos tejet mint a fele csésze. Jól ekészített mocca capuccinonál 2/3 a tej és csak 1/3 a kávé. Most tegye bele a kávéval töltött kapszulát. Töltse fel a csészét kívant köbtartalomig. Kávé a habos tejjel gyönyörűen osszekeveredik és a capuccino felületén lágy hab alakul ki.

Tudta hogy a habos tej sokkal finomabb, mint az egyszerű meleg tej? Ezért azt javasoljuk, hogy a capuccinoba mindig habos tejet tegyen. Nem szabad megfeletkezni arról hogy a capuccino tetejét szórja le egy kis fahéjjal, kakaóval, vagy izlés szerint akár vanília porral. És most már ízlelheti a othon készített finom capuccinot!

Hogyha így készített capuccinot finomabbá szertné tenni, akkor a csészébe öntsön elösször saját választású szörpöt. Ha tesz hozzá például csokis szörpöt, akkor a végeredmény egy finom csokis capuccino. Tényleg sok lehetőség van arra, hogy hogy készítse el a kedvenc kávéját az újratölthető kapszulával.

Csak szabadjára kell engedni a képzeletét! Egészségére!

Termékeink

Értékelések