Kávépörkölő - kézi

24 990 Ft
Nettó ár: 19 675 Ft
Nem elérhető

Kapcsolódó termékek

Teljes értékelés: 0 (0%)

Értékelések száma: 0      Értékelés hozzáadása

Gyártó: EKO kapszulák

Készítsen magának valóban friss kávét. Ezzel a kézi kávépörkölővel bármikor frissen pörkölt kávét készíthet a saját ízlésének megfelelően.

A pörkölés az ilyen típusú kávépörkölőn kb. 25 percig tart és egyidejűleg akár 200 g kávé befogadására képes.

A keserűbb kávét szereti jobban? Pörkölje a kávét hosszabb ideig. A savanykásabb kávét részesíti előnyben? Pörkölje a kávészemeket rövidebb ideig. Kísérletezzen a pörkölési idő hosszával, ezáltal új izéket fedezhet fel. Idővel megtalálja az Ön ízlésének leginkább megfelelő kávé pörkölési receptjét.

Az otthoni kávépörköléssel még számottevően spórolhat is. 1 kg zöld kávébabot akár már 7 euróért megvásárolhat.

Ezzel a pörkölővel mandulát vagy kisebb mogyoróféléket is pörkölhet.

A kávé pörkölő az alkohol főzés elvén működik, ezáltal pörkölés közben nem füstöl. A továbbfejlesztett rozsdamentes acél dob beépített légcsavarral biztosítja az egyenletes pörkölést. A háromszög alakú hálónak köszönhetően nem kell aggódnia, hogy pörkölés közben a kávészemek kipotyognak, viszont a rajta lévő nyílások elég nagyok a hatékony pörköléshez.

A pörkölt kávé maximális mennyisége: 200 - 250 g, kisebb adagot is pörkölhet.

Anyaga: rozsdamentes acél, fogantyú: fa.

A csomagolás súlya: 942 g. A pörkölő méretei a fogantyúval együtt (szélesség x magasság x mélység): 210 mm x 230 mm x 150 mm.

A pörkölőt szétszerelve szállítjuk, a magyarnyelvű használati útmutatóval együtt.

 

A kávépörkölés lépései:

1. Szerelje össze a készüléket a képen látható módon.

2. Töltse meg az alsó tartályt alkohollal és gyújtsa meg a kanócot. Tartsa be a nyílt láng használatával kapcsolatos biztonsági előírásokat!

3. Szórjon kb. 100g zöld kávébabot a dobba. Hogy milyen fajta kávébabot használ, az az Ön választása.

4. A pörkölés ideje alatt igyekezzen egyenletes tempóban forgatni a dobot. Nagyjából 15 perc után kezd el a kávébabókról a külső kéreg leválni és a magok sárgás színűvé válnak.

5. Nagyjából 25 perc pörkölés után nyerik el a kávészemek a „medium roast” (közepesen pörkölt) jelleget, további 5 perc eltelte után pedig a „dark roast” (sötétre pörkölt) jelleget. A pörkölési idő hossza csak tájékoztató jellegű. Minél sötétebb színű kávébabot használ, annál kevésbé lesz savanykás ízű sokkal inkább keserű.

6. Pörkölés után szórja ki a kávészemeket egy tálcára, hogy kihűljenek.

Értékelés hozzáadása

Értékelés

Értékelések