Kávépörkölő - kézi
Gyártó: | EKO kapszulák |
Gyártó: | EKO kapszulák |
Készítsen magának valóban friss kávét. Ezzel a kézi kávépörkölővel bármikor frissen pörkölt kávét készíthet a saját ízlésének megfelelően.
A pörkölés az ilyen típusú kávépörkölőn kb. 25 percig tart és egyidejűleg akár 200 g kávé befogadására képes.
A keserűbb kávét szereti jobban? Pörkölje a kávét hosszabb ideig. A savanykásabb kávét részesíti előnyben? Pörkölje a kávészemeket rövidebb ideig. Kísérletezzen a pörkölési idő hosszával, ezáltal új izéket fedezhet fel. Idővel megtalálja az Ön ízlésének leginkább megfelelő kávé pörkölési receptjét.
Az otthoni kávépörköléssel még számottevően spórolhat is. 1 kg zöld kávébabot akár már 7 euróért megvásárolhat.
Ezzel a pörkölővel mandulát vagy kisebb mogyoróféléket is pörkölhet.
A kávé pörkölő az alkohol főzés elvén működik, ezáltal pörkölés közben nem füstöl. A továbbfejlesztett rozsdamentes acél dob beépített légcsavarral biztosítja az egyenletes pörkölést. A háromszög alakú hálónak köszönhetően nem kell aggódnia, hogy pörkölés közben a kávészemek kipotyognak, viszont a rajta lévő nyílások elég nagyok a hatékony pörköléshez.
A pörkölt kávé maximális mennyisége: 200 - 250 g, kisebb adagot is pörkölhet.
Anyaga: rozsdamentes acél, fogantyú: fa.
A csomagolás súlya: 942 g. A pörkölő méretei a fogantyúval együtt (szélesség x magasság x mélység): 210 mm x 230 mm x 150 mm.
A pörkölőt szétszerelve szállítjuk, a magyarnyelvű használati útmutatóval együtt.
1. Szerelje össze a készüléket a képen látható módon.
2. Töltse meg az alsó tartályt alkohollal és gyújtsa meg a kanócot. Tartsa be a nyílt láng használatával kapcsolatos biztonsági előírásokat!
3. Szórjon kb. 100g zöld kávébabot a dobba. Hogy milyen fajta kávébabot használ, az az Ön választása.
4. A pörkölés ideje alatt igyekezzen egyenletes tempóban forgatni a dobot. Nagyjából 15 perc után kezd el a kávébabókról a külső kéreg leválni és a magok sárgás színűvé válnak.
5. Nagyjából 25 perc pörkölés után nyerik el a kávészemek a „medium roast” (közepesen pörkölt) jelleget, további 5 perc eltelte után pedig a „dark roast” (sötétre pörkölt) jelleget. A pörkölési idő hossza csak tájékoztató jellegű. Minél sötétebb színű kávébabot használ, annál kevésbé lesz savanykás ízű sokkal inkább keserű.
6. Pörkölés után szórja ki a kávészemeket egy tálcára, hogy kihűljenek.