Vétel szerződéstől való elállás

A vevő jogosult a szerződéstől elállni ok megadása nélkül az áru átvételétől számított 14 napon belül. Ezt a jogot csakis a fogyasztó használhatja ki.

Hogyan küldjünk vissza csomagot a Csomagküldö.hu segítségével?

A csomagot kézbesítse/hozza a helyszínre amelyik támogatja a “Reklamációs asszisztens szolgáltatás". A helyszínen öntől fogják kérni a mi ID számunkat: 93206430
Ez a szolgáltatás ingyenes, a visszaküldés árát a csomagért mi fizessük.

Helyszínek listája: https://www.csomagkuldo.hu/atvevohelyek

A kiadóhely az árut a szlovákiai címünkre küldi vissza. A pénzt a visszaküldéstől számított 5 munkanapon belül küldjük.

Alternatívképpen az árut közvetlenül a szlovákiai címünkre is küldheti: NajTrade s.r.o., Hroncova 1, 04001 Kosice, Szlovákia.

A kifizetett pénzt a visszaküldött áru beérkezése és ellenőrzése után adjuk vissza. Az árut ajánlott az írásos szerződéstől való elállástól számított 7 napon belül visszaküldeni (ha a szerződéstől nem elektronikus úton áll el).

Az áru átvettnek van tekintve a vevő által, ha a vevő vagy általa meghatározott harmadik személy- a szállítót kivéve átveszi a megrendelt áru összes részétvagy ha a) az árut több részben kézbesítik, a legutolsó kézbesítés átvételével, b) több részből vagy darabból álló áru legutolsó rész  átvételekor, c) az áru ismételten csak meghatározott időben van kézbesítve, az elsőként kézbesített áru pillanatában.

A vevő elállhat a szerződéstől, melynek tárgya az áru kézbesítése még a szerződéstől való elállás időszakának kezdete előtt.

A visszaküldött áru csak olyan mértékben használható, ahogyan az az üzletben kipróbálható lenne. A visszaküldött árut az eredeti csomagolásba kell becsomagolni, és teljesnek, épnek és tisztának kell lennie. 

A vevő nem állhat el a szerződéstől, melynek tárgya:

  • áru értékesítése a fogyasztó egyéni követelményei szerint, méretre készült vagy egy fogyasztónak készült termék,
  • gyorsan romlandó áru értékesítése,
  • védőcsomagolásban értékesített áru, amelyet az egészségvédelem vagy higiéniai okokból nem lehet visszaadni, amelynek védő csomagolását a kézbesítés után megbontották (pl. kupak, élelmiszerekkel való érintkezéskor),
  • áru eladása, amely jellegére való tekintettel más áruval lehet elválaszthatatlanul össze van keverve.

A vevő a szerződéstől való elállási jogát írásban vagy más adathordozón (napr. e-mailom)esetleg a kitöltött nyomtatvány elküldésévelérvényesítheti, ami itt elérhető.

A szerződéstől való elállás jogát  a  bejelentés küldésével lehet érvényesíteni a 14 napos időszak utolsó napján is.

Az eladó aszerződéstől való elállás kézbesítésétől számított 14 napon belül visszaadja a vevőnek a szerződés alapján kapott teljes összeget, beleértve a szállítási, kézbesítési és postaköltségeket, valamint egyéb díjakat. Az eladó azonos módon adja vissza az összeget, mint azt a vevő fizetésekor alkalmazott. A vevő más fizetési módban ismegállapodhataz eladóval.

Az eladó nem köteles a vevőnek megtéríteni az utólagos költségeket, ha a vevő kifejezetten más kézbesítési módot választott, mint a legolcsóbb általános eladó által kínált kézbesítési mód.  Utólagos költség alatt a kézbesítési költségek különbözete értendő, amelyet a vevő választott és ami eltér az eladó által kínált általános kézbesítéstől.

A szerződéstől való elállás esetén az eladó nem köteles a vevőnek visszaadni az összeget azelőtt, hogy az áru kézbesítve lenne vagy ha a vevő nem bizonyítja az áru visszaküldését, és az eladó felveti, hogy az árut személyesen vagy általa meghatározott személlyelveszi át.

A vevő a szerződéstől való elállástól számított 14 napon belül kötelesvisszaküldeni az árut vagy azt leadni az eladónak vagy az általa meghatározott személynek. Ez az időszak betartottnak van tekintve, ha az áru a szállításra legkésőbb az időszak utolsó napján átadásra került.

A szerződéstől való elállás esetén a vevő viseli az áru eladónak vagy általa meghatározott harmadik személy visszaadásával kapcsolatos költségeket, amelyek jellegükre való tekintettel nem lehet postai úton visszaküldeni.

A vevő felel az áru értékének csökkenéséért, ami olyan eljárás során keletkezett, ami az áru tulajdonságainak és működéséhez szükséges eljárás megállapítására szükséges kereten felüli.

A vevő a kézbesítés után kipróbálhatja az árut, nem használhatja azonban abban az esetben, ha eláll a szerződéstől. A jelleg, tulajdonságok és működés megállapításához a fogyasztó az áruval csak úgy manipulálhat és ellenőrizheti, amit azt az üzletben számára lehetővé tettek. A fogyasztótól megkövetelik, hogy a szerződéstől való elállás ideje alatt az áruval manipulálni és ellenőrizni csakis kellő óvatossággaltegye.

Értékelések