Kávépörkölő - kerámia
Gyártó: | EKO kapszulák |
Gyártó: | EKO kapszulák |
Készítsen magának valóban friss kávét. Ennek a kézi kerámia pörkölőnek köszönhetően bármikor frissen pörkölhet kávét magának a saját ízlésének megfelelően.
A kávépörkölés az ilyen típusú kávépörkölőn kb. 13 percig tart, egyidejűleg 30-50g kávébab befogadására képes.
A keserűbb kávét szereti jobban? Pörkölje a kávét hosszabb ideig. A savanykásabb kávét részesíti előnyben? Pörkölje a kávészemeket rövidebb ideig. Kísérletezzen a pörkölési idő hosszával, ezáltal új izéket fedezhet fel. Idővel megtalálja az Ön ízlésének leginkább megfelelő kávé pörkölési receptjét.
Az otthoni kávépörköléssel még számottevően spórolhat is. 1 kg zöld kávébabot akár már 7 euróért megvásárolhat.
Pörkölt kávé mennyisége: 30-50g. Anyaga: kerámia. A pörkölő súlya: 475g. A pörkölő hossza: 27 cm.
A pörkölőt szétszerelve szállítjuk, a magyarnyelvű használati útmutatóval együtt.
1. Készítsen elő körülbelül 30-50 g zöld kávébabot. A fajta kiválasztása önön áll.
2. Melegítse elő a pörkölőt körülbelül 1-2 percig. Javasoljuk, hogy a fogantyút konyhai kesztyűben fogja a kezébe.
3. Helyezze a kávébabot az előmelegített pörkölőbe, majd körkörös mozdulatokkal kezdje meg a pörkölést valamilyen hőforrás felett.
4. Körülbelül 2 perc elteltével a kávé színe megváltozik. Körülbelül 8 perc elteltével a kávébab színe sárgává válik, és enyhe ropogást hallat. A teljes pörkölési idő körülbelül 13 percig tart. Ügyeljen rá, hogy ne égesse meg a kávészemeket. Minél sötétebb a kávészem, annál kevésbé savanykás ízű, jóval inkább keserű.
5. Miután a pörkölés befejeződött, öntse ki a kávét a fogantyún lévő lyukon keresztül, pl. egy tálcára, ahol a kávé lehűl.