Hogyan válasszunk utazási kávéfőzőt?

utazási kávéfőző

Ebben a bejegyzésben segítünk kiválasztani a legjobb utazási kávéfőzőt.

A legtöbb utazási kávéfőző gép mechanikusan hoz létre nyomást, akár a dugattyú, akár a kar megnyomásával . Az utazási eszpresszó kávéfőzők és a mechanikus karos kávéfőzők működnek így.

Egy másik csoportba tartoznak a hibrid kávégépek , amelyek nyomást hoznak létre víz forralásával, vagy egyszerűen csak szűrik a kávét.

Ebben a cikkben az utazási kávéfőzőket három csoportra osztottuk :

  1. Utazási eszpresszó kávéfőzők
  2. Hibrid utazási kávéfőzők
  3. Utazási kávéfőzők baristák számára

1. Utazási eszpresszó kávéfőzők

Wacaco Nanopresso wacaco nanopresso

Az őrölt kávé modell súlya 336 g, nyomása akár 18 bar is lehet. A kávéfőző többféle színben kapható.

Ezek a kávéfőzők a tartozékok széles skálájával bővíthetők, például barista készlettel, Nespresso vagy Dolce Gusto kapszulákhoz való adapterrel. A kávéfogyasztóknak is "lego".

Előnyök : kis súly, széles bővítési lehetőség

Wacaco Minipresso NS2

A legújabb Nespresso kapszula modell súlya mindössze 290 g, nyomása akár 18 bar is lehet. A kapszula kemény tokjával együtt ideális társ útközben.

A Nespresso kapszulák előnye abban rejlik, hogy a kapszula egyszerűen használható és cserélhető útközben, mosás nélkül. Hátránya természetesen ennek a megoldásnak az ökológiai terhelése.

Előnyök : kis súly, kényelmes használat szilárd tokkal kombinálva

Staressa Mirage

Nagyon robusztus eszpresszó kávéfőző, kínálatunk legerősebbje. Súlya 600 g, akár 20 bar nyomást is képes kifejteni.

A kávét úgy pumpálja, hogy a dugattyút a kávégéphez nyomja, amelynek szilárd felületen kell állnia. A kávéfőző egy további professzionális kosár segítségével professzionális változatra frissíthető.

Előnyök : robusztus felépítés, professzionális kosárral használható

Staresso / mini

A Wacaco kávégépekhez vagy a Staresso Mirage változathoz képest törékenyebb a szerkezet.

Felépítésénél fogva inkább beltéri használatra alkalmas, például egy panzió konyhájában síelés, nyári vakáció alkalmával, nyaralóban vagy lakókocsiban.

A kávéfőző tartalmaz egy üvegcsészét, amelybe a kávéfőzővel szemben lévő dugattyú megnyomásával pumpálják a kávét. A dugattyú kicsúszik a kávéfőző tetejéből.

A kávéfőző 15-20 bar nyomást képes létrehozni. Adapter vásárlása nélkül működik őrölt kávéhoz vagy Nespresso kapszulákhoz. A kicsavart dugattyúval akár tejet is felverhetünk.

Előnyök : alacsony ár

2. Hibrid utazási kávéfőzők

Bellman CX-25P bellman cx-25p

A kávéfőzőben a nyomást a víz felmelegítése hozza létre (gáztűzhelyen szabvány). Egy alkalommal 3-9 személy számára készíthet kávét. Előnyt jelent a beépített tejhabosító és a nyomásmérő is. Létezik CX-25 nyomásmérő nélküli változat és maga a CX-25S vagy CX-25SP tejhabosító is.

Előnyök : több kávét készít egy felhasználásra, beépített tejhabosító

9 Barista

Két bojlerből álló hibrid kávéfőző. Az első kazán melegíti a vizet, a második nyomást hoz létre.

Wacaco Pipamoka

Elvileg szűrt kávé elkészítésére alkalmas kávéfőző és termosz bögre egyben. A kávét vákuummal szűrik, ami a szűrőnek a kávéval együtt történő felcsavarásával jön létre.

Cafflano Klassik

Kávéfőző klasszikus szűrt kávé elkészítéséhez. Ez a kávéfőző több alkatrészt rejt magában: egy termikus bögrét, egy állandó kávészűrőt, egy víztartót és egy kivehető darálót.

3. Utazási kávéfőzők baristák számára

Wacaco Picopresso érzék 58

Ugyanúgy működik, mint a Wacaco Nanopresso, de ennek a kávéfőzőnek minden aspektusa továbbfejlesztett. A kávéfőzőt professzionális kosárral szállítjuk.

Előnye, hogy kiegészítő tartozékok (kávéfőző állvány vagy nyomásmérő) segítségével otthoni mechanikus kávéfőzővé alakítható ez az utazási kávéfőző.

Flair 58

Mechanikus karos kávéfőző igazi baristáknak. Ez a Flair espresso zászlóshajója, ez a legjobb, amit ettől a gyártótól kaphat.

Műanyag utazótokkal kombinálva a Flair 58 az utazási kávéfőzők közé is besorolható. A kávéfőző szabványos 58 mm-es portaszűrőt tartalmaz.

Flair PRO2 / Classic

Mechanikus karos kávéfőző elérhető áron. A kávéfőző egy nylon tok segítségével szállítható (a csomag tartalmazza). A nyomást a Flair 58 modellhez hasonlóan emelővel hozzuk létre, de már nem tartalmazza a standard kávékart vagy a szabványos portafiltert.

Előnye azonban a Flair 58 modellnél lényegesen kompaktabb méret, és az alacsonyabb ár is tetszeni fog.

Termékeink

Értékelések