Üdvözöljük, lépjen be a fiókjába vagy regisztrálja magát.

Mi alapján válasszon hordozható kávéfőzőt?

Ebben a cikkben segítséget nyújtunk ahhoz, hogy el tudjon igazodni a hordozható kávéfőzők kiterjedt kínálatában. Webáruházunkban a következő gyártók kávéfőzőit találja meg: WacacoStaresso a Cafflano.

Először is azt tisztázzuk, hogy milyen elven működnek a hordozható kávéfőzők. Az eszpresszó gépek esetében a megfelelő működési nyomás kézi pumpálással érhető el. A kávéfőzők víz melegítésére képtelenek, működésük teljes mértékben mechanikus. Vizet előre felforralva termoszban vihet magával, de tűzön vagy kemping víz forralóval helyben is készíthet magának.

Külföldön már léteznek elektromos hordozható kávéfőzők is, melyek maguk melegítik a vizet, nekünk azonban nem nyerték el tetszésünket. Jóval nagyobbak, nehezebbek, műszakilag bonyolultabbak és főként jóval drágábbak, mint az általunk kínált termékek. Többnyire nagyon hosszú ideig tart még felmelegítik a vizet és egy feltöltött akkumulátor csak néhány csésze kávé elkészítéséhez elég.    

Mielőtt egy konkrét hordozható kávéfőző mellett tenné le voksát, érdemes megválaszolni néhány kérdést:

1. A kávét a természetben (kültéri kávéfőzők) vagy a konyhában (beltéri kávéfőzők) szeretné elkészíteni?

2. Az eszpresszót vagy a filteres kávét szereti jobban?

A kültéri hordozható kávéfőzők

Ha a kávéfőzőt magával viszi hátizsákjában pl. túrázások, biciklitúrák, vagy kempingezések alkalmával, elengedhetetlen lesz Önnek a kávéfőző súlya és tartóssága.  

wacaco nanopresso

Wacaco Nanopresso és Minipresso (eszpresszó)

A súly, a tartósság és az elkészült kávé minőségének tekintetében a legjobb kávéfőzőket a Wacaco gyártó kínálja. A legújabb modell, a Wacaco Nanopresso, melynek súlya 336 g, működési nyomása 18 bár, vagy a régebbi modell, a Wacaco Minipresso, melynek súlya 360g, és a működési nyomása 8 bár. 

A kávé készítés teljes időtartama alatt mindkét kezével tartania kell a kávéfőzőt, miközben a csészébe pumpálja a kávét.

Ezeket a kávéfőzőket kiegészítők széles választékából bővítheti, pédául termosz, barista kit, Nespresso kapszula töltő és egyéb eszközök megvásárlásával. Ez amolyan építő játék kávésoknak :).

Raktárkészletünkben számos színben megtalálhatók, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző darabot.

Staresso Mirage (eszpresszó)

staresso mirage

Nagyon robusztus kávéfőző, a kínálatunkban megtalálható legmasszívabb eszpresszó kávéfőző.  Súlya 600 g, és akár 20 bár nyomást is képes létrehozni.

A kávét úgy pumpálja ki, hogy a dugattyút a kemény felületen álló kávéfőzőbe nyomogatja. A dugattyú a kávéfőző tetejéből emelkedik ki.

Wacaco Pipamoka (filterkávé)

wacaco pipamoka

Alapvetően ez a készülék magában foglalja a filterkávé készítésére alkalmas eszközt és a termo poharat. A Wacaco legújabb termékéről van szó.

A filterkávé nyomás alatt készül, mely a kávéval teli filter tekergetésével keletkezik.

Cafflano Klassik (filterkávé)

cafflano klassik

Klasszikus filterkávé készítésére alkalmas kávéfőző. Ez a kávéfőző több eszközt rejt magában: egy termobögrét, egy beépített kávészűrőt, egy vízkannát és egy eltávolítható darálót.

Konyhai hordozható kávéfőzők

Az ilyen kávéfőzők sokkal inkább megfelelnek a sík felületen (asztal) történő használatra, mozgatásuk nagyobb odafigyelést igényel.

Staresso (eszpresszó)

staresso

Kitűnő hordozható eszpresszó készítő gép, amely teljesértékű helyettese az otthoni kávégépeknek.  

Kialakítása miatt azonban inkább beltéri használatra ajánlott, például egy panzió konyhájában sítúra idején, vagy nyaralás alkalmával hétvégi házban, lakóautóban.

A kávéfőző tartozéka egy üvegpohár, melybe a kávét pumpálja a dugattyú nyomogatásának segítségével. A dugattyú a kávéfőző tetejéből emelkedik ki.

A Wacaco kávéfőzőivel vagy a Staresso Mirage modellel összehasonlítva a szerkezete igen törékeny.

A kávéfőző akár 15 – 20 bár nyomásra is képes. Kávéőrleménnyel és Nespresso kapszulával is egyaránt működik anélkül, hogy a plusz kapszulatöltőt kellene vennie. A lecsavarható dugattyúval akár tejhabot is készíthet.

Staresso mini (eszpresszó)

Valójában a klasszikus staresso kávéfőző kompakt változata ez a készülék. Ugyanazokat a paramétereket kínálja csak kisebb méretben. Méreteiben hasonlít a Wacaco Nanopresso-hoz. Formatervezését tekintve kevésbé tartós, hordozni csak a hozzávaló védőtokban lehet, azért, hogy szállítás közben ne mozduljanak el az egyes részei.

Cafflano Kompresso (az eszpresszó és a filterkávé kombinációja)

cafflano kompresso

Ez a kávéfőző ugyanazon az elven működik, mint az Aeropress, szerkezetében azonban jóval masszívabb.  A természetben is bátran használható. Arra való tekintettel, hogy felépítése viszonylag bonyolult, csak a listánk végén kapott helyet.

Kávét a dugattyún való átnyomással készíthetünk rajta (valahogy úgy ahogy a fecskendő is működik). A kávéfőző 9 bár nyomásra képes.

Ez egy jobbára speciális eszköz, melyet inkább az elhivatott kávéivók fognak értékelni, akik szívesen kísérleteznek ki új kávéfőzési módokat.

Ha a megfelelő kávéfőző kiválasztásával kapcsolatban bármilyen további kérdése merül fel, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. A Wacaco és a Staresso kávéfőzők esetében garanciális és garancián túli szervizelést is vállalunk, ezenfelül a fent említett kávéfőzők hivatalos márkakereskedői vagyunk, tehát a szükséges pótalkatrészek is megtalálhatók raktárkészletünkben. 

Termékeink

Wacaco Pipamoka

23 990 Ft

Elfogyott, várható elérhetőség: 2023. 10. 09.

Staresso utazó kávéfőző (rózsaszín)

27 990 Ft

A gyártás véget ért

Értékelések

(: Feedback :)

Hiányzik valamelyik termék? Minden tippnek örülünk.