Mit Cafissimo / Caffitaly kávéfőző?

A márkanév alatt futó kávéfőzők nagyon hasonlóak, manapság három modelljük a legkeresettebb. Megpróbáljuk mindegyiket bemutatni Önnek, hogy jobban megértse az egyes modellek funkcióit, előnyeit és hátrányait és ezzel megkönnyítsük Önnek kiválasztani az igényeinek legjobban megfelelő kávéfőzőt.

Kínálatunkban megtalálja a Cafissimo kávéfőzőbe való (még a régebbi modellekbe is), újratölthető kapszulákat, melyek rozsdamentes acélból készülnek. A kapszulákat itt veheti meg.

Cafissimo EASY

cafissimo easy

A Cafissimo EASY kávéfőző esetében már a nevéből is kiderül funkciója és azok előnyei. Olyan kávéfőző, mely elérhető áron szerezhető be.  

Egyedi, úgynevezett karcsú (12cm) kialakításának köszönhetően könnyen elhelyezhető nem túl tágas helyeken is.

Ennek ellenére a Cafissimo easy víztartálya 0,65 l víz befogadására képes. Amellett, hogy széltében megrövidítettek, figyelmet kell szentelni kiemelkedő magasságára, amely 32 cm.

Energiafogyasztását tekintve megáll 1250 W-ton. Funkcióit tekintve mégsem annyira easy, mint azt elsőre gondolnánk. Egyesíti magában a víz mennyiség beállítása, a vízkőoldás és az automatikus kikapcsolás funkciókat, valamint az energiatakarékos üzemmódot.

További érdekessége, hogy rendkívül halk működés közben. Tehát nem csak ízlelő bimbóit, hanem hallását is elkényezteti.

Előnye: modern külső, helytakarékos, energiatakarékos üzemmód (9 perc után automatikusan kikapcsol), víz mennyiség beállítás, halk működés, kompatibilis a Sealpod újratölthető kapszulákkal.

Hátránya: alacsony űrtartalmú víztartály

Cafissimo MINI

cafissimo mini

A Cafissimo MINI kávéfőző kissé zajosabb, mint az EASY, de ez sem olyan szintű, amit ne lehetne elviselni. Energiafogyasztása egy kicsit magasabb, mégpedig 1500W. Víztartálya ugyanakkora (0,65l) ahogy a működési nyomás is (15 bár), azzal a különbséggel, hogy ennél a modellnél három nyomás fokozat közül választhat- espresso, caffe crema, csepegtetett kávé és tea készítéséhez.

Amit mindenképpen ki kell emelnünk, az a mágneses csepptálca és kapszulatartály, amely garantálja az egyszerű és gyors működést. A tartály esetében érdemes megemlíteni befogadó képességét, mely akár 4 használt kapszulára elegendő. Előnyei közé tartozik még, hogy elegendő hely van egy nagyobb csészéhez is, igy akár Latte macchiato-t is készíthet.

Előnye: három nyomásfokozat, mágneses csepptálca és víztartály, 4 üres kapszula befogadására alkalmas tartály, kompatibilis a Sealpod újratölthető kapszulákkal.

Hátránya: működés közben zajosabb.

Cafissimo PURE

cafissimo pure

Végezetül egy kávéfőző, mely energiafogyasztását tekintve olyan, mint az EASY (1250W), három nyomásfokozata szempontjából megegyezik a MINI-vel és az automata kikapcsolás funkciója megtalálható mindkét említett modell funkciói között.

Jóval nagyobb űrtartalmú 1L-es víztartállyal rendelkezik és 6 használt kapszula tárolására képes. Ezzel lehetővé teszi használójának, hogy ne kelljen minden egyes használat után kidobnia vagy elmosnia a használt kapszulákat.

Ezen felül kivehető csepptálcával is büszkélkedhet, amely megkönnyíti tisztítását, továbbá egyénileg programozható italadagolóval és beépített vízkőoldó jelzővel, hogy tudja, mikor jött el a megfelelő idő a kávéfőző kitisztítására.

Előnye:1 L-es víztartály,6 használt kapszula befogadására alkalmas tartály, választható italmennyiség

Hátránya: Nem kompatibilis az általunk forgalmazott Sealpod újratölthető kapszulákkal, ital készítésnél instabillá válhat és elkezdhet rázkódni.

 

E három új modell (2020) mellett számos olyan régebbi modell is létezik, amelyek kompatibilisek kell legyenek újratölthető kapszuláinkkal. A régebbi modellek általában sokkal nagyobbak. Néhányuk fúvófejjel is rendelkezik, mellyel tejhabot készíthet. Az így elkészített kávé minősége összetéveszthetetlen lesz.

Termékeink

Értékelések