Hibátlansági bizonylat

A múltban kérdéseket tettek fel nekünk, hogy az ÖKO kapszuláinkban használt műanyag  egészségre ártalmatlan e, azaz a kávéba nem kerülnek nem megengedett mértékben vegyi anyagok.

Annak ellenére, hogy a gyártó garantálja az ún. "BPA free" anyagot, a kapszulákat professzionális úton teszteltük a Geolab s.r.o vegyi laboratóriumban. A 80 °C-ra felmelegített vizet teszteltük (kávé standard hőmérséklete) 18 vegyi anyag tartalmára, amely a műanyag ÖKO kapszulán keresztül volt átengedve, amelyek a műanyagokból (bármilyen fajta) a vízbe kerülnek.

Fontos, hogy az adott anyagok a vízbe ne kerüljenek bele nagyobb mértékben, ahogy azt az illetékes szabványok meghatározzák (szlovák nemzeti tanács354/2006 sz. rendelete). A vizsga bemutatta, hogy a tesztelt anyagok minimális mértékben kerülnek bele a vízbe, némely esetben akár 400-szor kevesebbszer, mint a szabvány által meghatározva.

Teszt eredménye: Igen, ÖKO kapszuláink egészségre ártalmatlanok. Lásd a lenti vizsga protokollt és a mért eredményeket.

Magyarázat: A paraméter tesztelt anyag. A szlovák nemzeti tanács 354/2006sz. rendelete meghatározza a vízbenlevő adott anyag maximális megengedett értékét. A „zdr. PV“ a mért értéket jelenti.

A kínálatunkban levő többi SEALPOD márkájú  termék rozsdamentes acélból készült kapszulát tartalmaz. Esetükben a hasonló teszt tárgytalan, mivel a rozsdamentes acélból a vízbe nem kerül bele semmilyen vegyi anyag.

Értékelések
Zsuzsanna:A megrendelések gyors ügyintézése, nagyszerű termékek
5
Éva:ÖKO áruház az én elképzeléseim szerint, ezt csak egy olyan ember hozhatta létre, aki másképp gondolkodik.
5
László:Nagyon kellemes kommunikáció, megbízhatóság, segítőkészség, gyors kézbesítés.
5
István:A megrendelések gyors ügyintézése.
5
Ádám:Az ECO kapszulák hosszabb élettartamúak, mint ahogy az a leírásokban szerepel, azaz 50x. Már 60-szor használtam őket, és megfelelő ...
5

Értékelés hozzáadása