Kapszulás kávéfőző kiválasztása – melyik típus a legjobb?

Néha kérdezik, hogy milyen kapszulás kávéfőzőt válasszanak a mi tölthető ökokapszuláink használatára való tekintettel. Dolce Gusto? Nespresso? Cafissimo? Vagy mást?

Ez elsősorban költségvetés kérdése. Kapszulás kávéfőző nagyon alacsony áron, már 30eurótól (akciósan) kapható a hipermarketekben. Hasonlóan vásárolhat márkás kapszulás kávéfőzőt (pl. Miele) 1500 euróért is.

Az árban elérhetőek közé a Dolce GustoTassimo és Cafissimo gépeket soroljuk.

A közepes és magas árkategória közé a Nespresso, esetleg a kevésbé ismert Illy rendszerek sorolhatók.

 

TIPPÜNK: Nespresso

Ennek a megoldásnak 3 előnye van:kapsulovy kavovar nespresso

1. A rozsdamentes acél Sealpod kapszula öntapadós alumínium (vagy papír )  fedéllel az eredeti kapszulára  99%-ban hasonlít. Ezzel a rendszerrel tökéletesen utánozhatja az egyszer használatos kapszulát.

Nem fogja a kapszula megsérteni a kávéfőzőben levő késeket? Nem, mivel a kapszula valamivel rövidebb, mint az eredeti, ezért, ha bezárja, a kések nem érik el.

Baristák részére is kínálunk megoldást, ami 10db rozsdamentes kapszula töltését teszi lehetővé a töltőállomást is beleértve. További infó itt.

2. A Nespresso rendszer további előnye drágább gépek esetén a tej gőzfúvóka általi habosítása, a klasszikus karos vagy félautomata kávéfőzőkhöz hasonlóan.

Nem kell a kapszulában található dehidrált tejet használni.

3. Harmadik előnye a kapszulás megoldás egyszerű használata. A kapszulát egyszerűen megtölti, ráragasztja a fedelet és a szokványos módon behelyezi a kávéfőzőbe.

Milyen a Nespresso egyszer használatos kapszulák elérhetősége?

A Nespresso rendszer az első kapszulás rendszer volt és már több, mint 20 éve van a piacon. Ebből az okból kifolyólag a piacon rengeteg a hamis egyszer használatos kapszula.

Néhány pörkölő saját, egyszer használatos Nespresso kapszulát gyárt.

Eredeti és alternatív egyszer használatos Nespresso kapszulák, mint pl. a Dolce Gusto, Cafissimo vagy Tassimo általában nem kaphatóak a hagyományos hipermarketekben. Ezek inkább eshopokban elérhetők.

 

Dolce Gustokapsulovy kavovar dolce gusto

Dolce Gustohoz két megoldást kínálunkMűanyag ÖKO kapszulák (saját márkánk) és rozsdamentes acél Sealpod kapszulák ismételten használható szilikon fedéllel.

Mindkét kapszula képes nagyon jól utánozni az egyszer használatosakat. A Nespresso rendszerrel összehasonlítva picivel több ügyészséget igényelnek, mivel a kapszulát úgy kell elhelyezni, hogy a kávéfőző tűje feleslegesen ne szúrja át a megadott nyíláson kívül.

Milyen az egyszer használatos Dolce Gusto kapszulák elérhetősége?

Az utóbbi időben a hipermarketek hamis, egyszer használatos kapszulákat kínálak elérhetőbb áron.

Az eredeti egyszer használatos kapszulák általában a hipermarketeben is kaphatók.

 

Cafissimo / Tchibokapsulovy kavovar cafissimo

A Cafissimo rendszert CaffitalyK-fee vagy Versimo-nak is nevezik.

Cafissimohoz is kínálunk ismételten használható rozsdamentes acél Sealpod kapszulát szilikon fedéllel. A kapszula használata a Dolce Gusto kapszulával összehasonlítva sokkal egyszerűbb, mivel a kapszulát nem kell speciálisan elhelyezni.

Vigyázni kell azonban, mivel a kapszula nem kompatibilis a viszonylag gyakori Cafissimo Pure kávéfőzővel.

Milyen a Cafissimo egyszer használatos kapszulák elérhetősége?

A Cafissimo egyszer használatos kapszulák elérhetősége a Dolce Gusto kapszulákkal összehasonlítva valamivel gyengébb, mivel a kapszulák a hipermarketekben is kaphatók.

Jelenleg hamis egyszer használatos kapszulák is léteznek, amelyek azonban inkább az eshopokban kaphatók.

 

Tassimokapsulovy kavovar tassimo

Viszonylag elterjedt rendszer a Tassimo is. Ehhez a rendszerhez jelenleg sajnos nem rendelkezünk tölthető, környezetbarát kapszulákkal.

Ha mégiscsak a Tassimo rendszeren gondolkodik, minőségileg és árban is nagyon hasonlít hozzá a Dolce Gusto vagy Cafissimo rendszer.

Az egyszer használatos kapszulák a hipermarketekben is kaphatók. A hamis egyszer használatos kapszulák eddig még nem jelentek meg.

Ha a Tassimo rendszert választja, akkor csak eredeti egyszer használatos kapszulákat kell majd vásárolnia.

 

Befejezés

Ha árban kedvezőbb, 20 000 Ft. kapszulás kávéfőzőt keres, akkor mi a Dolce Gustot választanánk. Több, ismételten használható fajtájú kapszula áll rendelkezésre, valamint kaphatók hamis egyszer használatos kapszulák is.

Ha közepes, 40 000 Ft. levő kapszulás kávéfőzőt keres, akkor a Nespressot választanánk.

Termékeink

Értékelések